Ідэальная зімовая страва: кукурузныя шарыкі з мясным рагу
Калі ў мяне запытацца, якую страву я лічу ідэальнай на зіму, то, шчыра кажучы, я разгублюся і не змагу назваць нешта адно. Але я ўпэўнена, што такая страва павінна валодаць наступнымі якасцямі: быць гарачай, густой і з мноствам спецый. Таму для мяне зіма — гэта перыяд густых супоў, у якіх можа стаяць лыжка, розных рагу са спецыямі і гарачых морсаў.
08.02.2020 / 12:14
І сёння падзялюся рэцэптам аднаго з такіх рагу. А іскрынкай гэтай стравы з’яўляюцца шарыкі з кукурузавых крупаў — пагадзіцеся, не часта мы такое робім.
На мясное рагу:
- 800 гр. свініны
- 2 цыбуліны
- 2 зубчыкі часнаку
- 50 гр. таматнай пасты
- 100 гр. грэцкіх арэхаў
- 1 ст. л. папрыкі
- 1 ч. л. сухой аджыкі
- 1 ч. л. хмелі-сунелі
- 3 гарошыны чорнага перцу
- 2 лаўровыя лісты
- 1 ст.л. сумесі сухіх траў (напрыклад, пятрушка, базілік, чабор)
- соль, перац
Мяса наразаем кубікамі па 1,5—2 см. Кладзём у рондаль, заліваем халоднай вадой (каб вада пакрывала мяса на 2 пальцы). Даводзім да кіпення, здымаем пенку і варым на маленькім агні 30—40 хвілін.
Тым часам дробна наразаем цыбулю і часнок, дадаём да мяса разам з таматнай пастай і ўсімі спецыямі. Солім, перчым і варым яшчэ хвілін 20. За 5 хвілін да канца дадаём дробна парубленыя арэхі.
На шарыкі:
- ⅔ шклянкі кукурузавых круп
- 2 шклянкі вады
- соль.
Крупы заліваем вадой, солім і даводзім да кіпення. Варым хвілін 10, пастаянна памешваючы. Можа спатрэбіцца больш часу — галоўнае, каб каша стала вельмі густой. Даём ёй трохі састыць і пачынаем рабіць з кашы шарыкі, дыяметрам 1,5—2 см. Кладзём шарыкі на бляху і запякаем 10—15 хвілін у духоўцы пры 180 градусах (калі ў вас ёсць канвекцыя, то ўключыце яе).
Падаём разам шарыкі з кукурузавых круп і мясное рагу. Смачна есці!