Знікае з талеркі імгненна: сытны заліўны пірог на сняданак РЭЦЭПТ
Самая мая любімая частка выхаднога — гэта сняданак: можна павольна піць каву, прадумваць планы на дзень і атрымліваць асалоду ад віду з акна — асабліва, калі ў хату зазірае першае вясновае сонейка.
23.02.2019 / 08:44
А яшчэ не трэба нікуды спяшацца і можна прыгатаваць тое, што падабаецца, а не тое, што можна хутка зрабіць. Адным з такіх рэцэптаў для мяне з'яўляецца заліўны пірог з каўбаскамі: гатуецца вельмі проста, знікае з талеркі імгненна! І насычае выдатна: вам хопіць моцы на доўгі дзень і на любыя вашыя актыўнасці.
Нам спатрэбіцца:
- 70 гр. мукі першага гатунку;
- 3 яйкі;
- 125 мл. малака;
- 1 ч. л. віннага воцату;
- 1 ч. л. мёду;
- 1 ч. л. гарчыцы (не вострай);
- 1 цыбуліна;
- 6—8 паляўнічых каўбасак;
- соль, перац;
- маяран;
- алей.
Змашваем муку, яйкі і малако, каб не было камочкаў. Дадаём воцат, мёд, гарчыцу, соль і перац.
Цыбулю наразаем на тонкія паўкольцы. На патэльні разаграваем трохі алею і смажым цыбулю да празрыстасці. Перакладаем цыбулю да цеста, а на патэльню кладзём каўбаскі (на каўбасках можна зрабіць надрэзы, каб яны лепш падсмажыліся). Даём каўбаскам трохі падрумяніцца.
Форму для пірага змазаць алеем, выліць у яе цеста. Зверху пакласці каўбаскі і пасыпаць маяранам.
Выпякаем 25 хвілін пры 200 градусах. Смачна есці!